Saç Örgüsü Modası 2024

  • 24 Ağustos 2023
  • 11.680 kez görüntülendi.
Saç Örgüsü Modası 2024

Saç Örgüsü Modası 2024

2024 yılı saç örgüsü modasını kapsamlı bir şekilde bu konumuz da ele aldık. Örgü saç modellerini seven takipçilerimiz için birbirinden güzel örgülü saçları galerimizde derledik.

Birçok kişi bilir saç örgüsünü. Her kız okul döneminde olsun günlük yaşamda olsun saç örgüsünü yapmıştır. Tabi ki yıllar geçtikçe günümüzde moda ve trend olan her şey bazen geçiyor yani eskiyor. Yerini başka saç modellerine bırakıyor. Dalgalı, düz, salaş gibi. Bir zamanlar eski moda olan şeyler ise kendini tekrarlayabiliyor. Günümüzde ise bir zamanlar moda olan şimdi olmayan saç örgüleri tekrar revaçta.

güzel örgülü saçlar

Saç Örgüsü Modası

O kadar saç  modeli arasında en büyük trend belki de şu ara  saç örgü modelleri. Hem günlük hayatta hem de özel ve şık bir davette kullanılabilecek bir saç modelidir. Örneğin sepet saç örgüsü, balık sırtı, şelale saç örgüsünü daha birçok modeli  rahatlıkla kullanabilirsiniz.

şelale saç örgüsü

şelale saç örgüsü

Birçok saç örgüsü modeli vardır. Bunlar taç gibi duran saçların ön kısmında yer alan örgüdür. Topuz modeli verilerek yapılan tüm  topuzu kavrayan saç örgülü modelleri de mevcuttur. Saçlar salaş bırakılıp tek taraflı örülen modellerde tercih ediliyor. Birazda kişinin zevkine bağlı olan saç örgü modelleri günlük kullanım veya düğün davet yerlerine göre farklılık gösterebilir.

bağlı olan saç örgü modelleri

bağlı olan saç örgü modelleri

Saçlarda örgü yapmak o kadarda zor değil aslında birkaç dokunuşla evde kendiniz bile bu işlemi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken örgü modelleri nasıl yapılır biraz araştırmak ve az biraz el becerisi diyebiliriz.

Saç örgü modelleri nasıl yapılır gelin birlikte göz atalım.

Saç örgüsü modelleri nasıl yapılır?

Saçı Uzun Olanlar için Örgü Modelleri

Saçı Uzun Olanlar için Örgü Modelleri

Saçı Uzun Olanlar için Örgü Modelleri

Uzun saçlı bayanlar kısa saçlı bayanlara göre saç örgüsü konusunda daha avantajlı diyebiliriz. Çünkü uzun saçta daha farklı modelleri bir araya getirmek ve daha güzel şık modelleri uygulama imkanı vardır. Saç örgüsü tüm saçın toplanmasından dolayı saçın dağılmasına bozulmasına imkan vermez. Çok rahat kullanabileceğiniz saç örgülerini sizler için toparladık. Galerimizde sizler için paylaştık. Göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kısa saçlı bayanlar için saç örgü modelleri

Kısa saçlı bayanlar için saç örgü modelleri

Kısa saçlı bayanlar için saç örgü modelleri

Uzun saça göre kısa saçta örgü işlemi biraz daha zor tabi ki. Ama kısa saçta da şık güzel örgü modelleri mevcut tabi. Saçların en dip yerlerinden  yan taraflarından saçlar toparlanarak yine bantlar taçlar yapılabilir. Saç örgüleri saçların dağınık durmasını engeller. Sürekli yüzünüze düşen saç tellerini yana almak yerine örgü yaparak hem şık durmasını hem de saçların bozulmamasına imkan yaratabilirsiniz. Kısa saça sahipseniz şayet hem rahatlığını hem de örülerek şık görüntüsünü kullanabilirsiniz.

SAÇ ÖRGÜ MODELLERİ ÇEŞİTLERİ

SAÇ ÖRGÜ MODELLERİ ÇEŞİTLERİ

SAÇ ÖRGÜ MODELLERİ ÇEŞİTLERİ

Uzun saç kısa saç örgü modelleri arasında ufak tefek farklılıklar söz konusu tabi ki. Uzun saçın vermiş olduğu kolaylıklar ve hemen her türlü şekle girebilmesidir. Kısa saçta ise imkanlar doğrultusunda güzel bir görünüm sağlamak mümkün.

Her genç kız okul döneminde klasik, balık sırtı, yılan örgüsü gibi modelleri kullanmıştır. Saçları ombre yada boyalı olan saçlarda özellikle de balık sırtının ayrı bir güzel durduğu aşikar.

Dilerseniz bir örnek olsun diye balık sırtı nasıl yapılır nasıl örülür aşama aşama anlatalım.

* Tüm saçlarımızı arkamıza alarak işe başlayabiliriz.

* Saçlarımızın ön taraflarından 3 e ayırarak normal saç örgüsü örer gibi örelim.

* Aşağı doğru giden örgüde yan taraflardan saç tutamları alarak örmeye devam ettiğimiz ana saça katarak devam edelim.

* Yukardan başladığınız örgüye ensenizin bitimine kadar devam edin.

* Ensede bitirip saçlarınızı alttan bağlayabilir. Dilerseniz topuz yapabilirsiniz.

* Sıkı örmek daha güzel durmasını sağlayacaktır.

* İki taraflı örülecekse iki tarafında eşit olmasına özen gösterin.

* Örerken saçlarınızdaki bozuklukları bir tarak yardımıyla düzeltebilirsiniz.

Saç örgüsü birçok modelden oluşmaktadır. Tamamen sizlerin zevkine kalmış hangi modeli tercih etmek. İster daha salaş gevşek olan örgü modelleri ister daha sıkı.

Sizlerde saç örgüsü modasını takip edebilir. Dilediğiniz modeli ister evde kendiniz yapın yapamıyorsanız kuaförlerde de yaptırabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZ